Niska cijena otiska

b

3 - 5 koraka

Z

44 pranja tekstila

}

5 min

STANDARD

Standardni Nanodiy stabilizator namijenjen bijelim i svijetlim materijalima.

GOLD

Nanodiy Gold stabilzator je prah koji u sebi sadrži zlatni gliter. Namjena mu je print vektorskih grafika sa zlatnim efektom.

SILVER

Nanodiy Silver stabilizator sadrži u sebi nekoliko različitih vrsta glitera uključujući i srebrni gliter.

VINTAGE

Nanodiy Vintage je stabilizator namijenjen za tamne podloge. Namjenjen je za ispis vekorskih grafika pastelnih boja.

MTF (Metal Transfer Foil)

MTF folije su namijenjene za bilo koju vrstu podloge. Odlikuje ih veoma lagana upotreba bez potrebe za ploterom i izrezivanjem.

NEO

Nanodiy Neo folije sa najvećim efektom na tamnijim podlogama. U kombinaciji sa Vintage stabilizatorom daju efekt fluorescentnih boja bez izrezivanja.

Stabilizator Standard

Stabilizator Standard (i ostali stabilizatori) je prah koji služi kao vezivno sredstvo i aktivator boje. Boja i prah kada nisu u kontaktu su neaktivni te kada ostvare kontak, vežu se i aktiviraju u određenom trenutku te se vežu u jednu komponentu. Standard stabilizator služi za primjenu na bijele i svijetle materijale. Koristi se i kao vezivno sredstvo za MTF folije. Sa njim je moguće ispisati fotografije i vektorske formate.

Zahtjevnost korištenja: 4/10

Pakiranje: 200g

Stabilizator Gold & Silver

Stabilizator Gold i Silver su stabilizatori koji u sebi sadrže zlatni (Gold) glitter dok Silver u sebi sadrži nekoliko različitih vrsta glitera koji ovisno o boji koju printamo daje drugačiji efekt. Služi da bi se postigao otisak sa efektom. Mogu se koristiti i na svijetle i tamne materijale dok se najveći efekt postiže na tamnim materijalima.

Zahtjevnost korištenja: 6/10

Pakiranje: 100g

Stabilizator Vintage

Vintage stabilizator služi za tisak na tamne materijale i sa njime se mogu tiskati samo vektorski formati i neke grafike koje u sebi ne sadrže gradiente i fine prijelaze između boja. Fotografiju nije moguće otisnuti. Stabilizator u sebi sadrži čestice bijelog pigmenta. Naziv Vintage je nastao s razlogom, jer printeri koji se koriste za tisak zbog tehničke konstrukcije ne mogu ispisati dovoljnu količinu boje na papir kako bi obojali sav bijeli pigment u stabilizatoru i stoga rezultat otisnut na tamnoj podlozi daje dojam pastelnih i nezasićenih boja.

Zahtjevnost korištenja: 9/10

Pakiranje: 100g

Nanodiy MTF

MTF – Metal Transfer Foil je film koji služi za termo tisak u boji sa efektom. Koristi se u kombinaciji sa Standard stabilizatorom a kod NEO i Bijele folije na tamnim majicama koristi se sa Vintage stabilizatorom. Za Nanodiy MTF folije nije potreban rezač već se transferiraju na mjesto gdje je postojeći Nanodiy otisak.

Dimenzije: 700*30cm
Pakiranje: Rola

ŠTO JE NANODIY TEHNOLOGIJA?

OTISAK BOJOM

NANODIY tehnologija je bazirana na proizvodnji tekstilnih boja sa vezivnim sredstvom koje se aktivira uz pomoć stabilizatora boje. U dodiru sa stabilizatorm boje i djelovanjem temperature, vezivna sredstva se aktiviraju i vežu pigment boje na pologu na koju se apliciraju. NANODIY tehnologija omogućuje vezivanje boje na pamučne materijale sa vrlo visokom vezivosti i jeftinom izradom.

6

PREDNOST

Prednost tehnologije je mogućnost korištenja boje na pisačima nekoliko proizvođača.

CIJENA OTISKA

Vrlo niska cijena otiska po jednom A4 arku sa tintom, transfer papirom i stabilizatorom

BRZINA

Apliciranje otiska na odjevni predmet je nekoliko minuta za ispis i 30 sekundi za transfer otiska na odjevni predmet termo prešom

STABILIZATOR BOJE

Otisak se stabilizira na papiru i poboljšava prijenos otiska na odjevni predmet. Aktivira se korištenjem temperature i uz pomoć nano vezivnog sredstva u boji veže pigment za predmet na koji se aplicira.

h

BRZINA

Tiska se na transfer papir, razvijen sa vrlo niskim slojem upojnosti koji omogućava zadržavanje kapljice boje na površini papira

BAZA

Baza NANODIY boje je voda. Prilikom apliciranja boje na površinu odjevnog predmeta, proces apliciranja se odvija na temperaturi od 190°C

KAKO KORISTITI NANODIY ?

Izrada otiska sa Nanodiy tehnologijom je iznimno jednostavna. Za izradu otiska potrebna je Nanodiy boja, Nanodiy papir, Nanodiy stabilizator boje i printer. Jednostavnim sistemom koji donosi niz prednosti izradite svoj otisak na gotovo bilo koji odjevni predmet u nekoliko minuta.

ODABIR GRAFIKE

Za željeni otisak možete koristiti bilo koji format grafike – .jpg, .png, .ai, .cdr, .psd, .pdf…

PRINT

Print grafike sa zasićenjem do 90% traje otprilike 15 sekundi, a printa se na Nanodiy papir.

PRIPREMA GRAFIKE

Prije printa nije potrebno pretvarati grafiku u vektorski oblik ili podešavati boje.

STABILIZATOR BOJE

Nakon printa na Nanodiy papir sa isprintanom grafikom nužno je nanjeti Nanodiy stabilizator boje u tankom sloju.

OPCIJE PRINTANJA

Možemo preporučiti najbolji printer i postavke za korištenje Nanodiy tehnologije.

7

PREŠANJE

Pripremljen papir sa isprintanom grafikom postavite na željeni predmet i otisnite prešom na 190 stupnjeva oko 30 sekundi.

BOJA - PAPIR - STABILIZATOR

Razvoj nanotehnologije u proizvodnji tinti je doveo do novih mogućnosti u vezivanju tekstilnih tinti na tkaninu. Za razliku od sublimacije gdje se pigment boje veže sa poliesterskom tkaninom, kod pamuka je proces poprilično zahtjevniji. Za apliciranje je potrebno dodati vezivno sredstvo koje je najveći problem svim proizvođačima tinte.

Baza NANODIY boja je voda. Prilikom apliciranja boje na površinu odjevnog predmeta, proces apliciranja se odvija na temperaturi od 175 stupnjeva. Nusproizvod prilikom apliciranja je vodena para. Pigment,vezivno sredstvo, te baza boje su ekološki prihvatljivi i ne stvaraju alergijske reakcije.

NANODIY PAPIR

Otisak NANODIY bojom se tiska na transfer papir koji je razvijen sa vrlo niskim slojem upojnosti koji omogućava zadržavanje kapljice boje na površini papira, a podložna struktura papira i vrlo niska površinska napetost kapljice boje omogućuju vrlo precizno pozicioniranje kapljice tinte na transfer papiru. Preciznost pozicioniranja kapljice je u tisućinki milimetra. Konstrukcija transfer papira omogućuje vrlo precizan ispis i najsitnijih detalja otiska.

NANODIY STABILIZATOR BOJE

Za apliciranje je potrebno dodati vezivno sredstvo koje je najveći problem svim proizvođaćima tinte. Kako zaustaviti kemijske procese koji se pojavljuju prilikom mješanja vezivnog sredstva sa tintom i aktivirati ih u određenom trenutku.

NANODIY tehnologija je bazirana na proizvodnji tekstilnih boja sa vezivnim sredstvom koje se aktivira uz pomoć stabilizatora boje. Čestice vezivnog sredstva, pomješane sa pigmentom boje, su neaktivne. U dodiru sa stabilizatorm boje i djelovanjem temperature, vezivna sredstva se aktiviraju i vežu pigment boje na podlogu na koju se apliciraju. NANODIY tehnologija omogućuje vezivanje boje na pamučne materijale sa vrlo visokom postojanosti.