+385 91 330 4994 [email protected]
nanodiy tehničak podrška

Tehnička podrška

FAQ - Najčešća pitanja

Što je Nanodiy All in One tehnologija?

All in One tehnologija je skup tehnologija objedinjenih u jednu tehnologiju. AiO je jedinstvena tehnologija za tisak kojom se može tiskati na 100% pamuk, bijele i svijetle materijale, tamne materijale, sublimacijske materijale. Omogućuje tisak specijalnim bojama poput fluorescentne koja daje proizvodu dodanu vrijednost.

Na koje materijale mogu tiskati Nanodiy tehnologijom?

Nanodiy tehnologijomo možemo tiskati skoro na sve materijale koji mogu podnijeti temperaturu od 175°C i vrijeme od 30 sek. To uključuje tisak na pamuk, poliester, sublimacijske materijale, šalice, satovi…

Što je Nanodiy DTF tehnologija?

Nanodiy DTF tehnologija je tehnologija bazirana na pigmentnim tekstilnim bojama koje se tiskaju na PET film te samim time omogućuju tisak na tamne materijale u full coloru bez potrebe za pretritmentu kao što je slučaj sa DTG.

Na koje materijale mogu tiskati Nanodiy DTF tehnologijom?

Nanodiy DTF tehnologijomo možemo tiskati skoro na sve materijale koji mogu podnijeti temperaturu od 175°C i vrijeme od 30 sek. To uključuje tisak na pamuk, poliester, drvo, pluto… 

Otpornost tiska

Svi otisnuti materijali su vrlo čvrsti i otporni. Ako se vrši tisak na veoma glatke materijale poput stakla tada će se smanjiti vijek trajanja.

Na koliko stupnjeva se pere otisnuti materijali?

Preporuka za pranje otisnutih materijala je 40°C, okrenuto naopako.

Može li se Nanodiy tehnologijom tiskati na sublimacijske materijale?

Može, ali samo sa Nanodiy All in One tehnologijom.

Što je potrebno za početak?

Za početak potrebna je termo preša, neki od printera koji su podržani od strane Nanodiy tehnologije te Start Box.

Što ako se printer ne koristi neko vrijeme?

Ukoliko se printer ne koristi neko vrijeme, neće se dogoditi ništa. Specijalno razvijenim bojama Nanodiy tehnologija omogućuje da se print glave ne zasuše. Nakon izvjesnog vremena ne korištenja, potrebno je samo napraviti “Nozzle Check” i potom “Cleaning”

Što je to MTF?

MTF ili u punom značenju Metal Transfer Folija koja služi za tisak na tekstil u raznima bojama, a za korištenje nije potreban ploter ili rezač već samo termo preša.

Na kojoj temperaturi se tiska na pamuk?

Preporučena temperatura za tisak na pamuk je 175°C u duljini od 30 sekundi. 

Printer kod printa ostavlja svijetle linije

Kada pisač ostavlja svijetle linije na printu, tada je potrebno napraviti “Nozzle Check” te ga usporediti sa prikazom “Nozzle Check-a” na ekranu. Kako bi to napravili potrebno je otići u Control Panel>Devices And Printers> Printers> Klik na željeni pisač> Manage> Printing Preferences> Maintenance>Nozzle Check.

Ukoliko na probnom otisku nedostaju nozle potrebno je napraviti čišćenje glave. Ponekad je potrebno više puta uzastopno dok ne dobijemo ispravan Nozzle Check. 

Pisač ne želi uvlačiti Transfer papir

Ukoliko pisač ne želi uvlačiti transfer papir, tada je potrebno krpicom i alkoholom oprati kotač na mjestu ulaska papira u pisač. 

Potrebno je izvaditi sav papir iz pisača, te ako pogledate odozgo vidjet će se jedan okrugli sivi kotač. Njega je potrebno krpicom oprati kako bi skinuli prašinu. 

Pisač prikazuje obavijest o servisu

Ukoliko pisač prikazuje obavijest o servisu te treperi žaruljica na pisaču, tada je potrebno zamijeniti jastučić za upijanje otpadne boje te je potrebno pisač resetirati. 

Za zamjenu jastučića i resetiranje javite se Tehničkoj podršci

Boje nisu jednake onima na ekranu

Ukoliko boje nisu istovjetne onima na ekranu, potrebno je provjeriti parametre ispisa.

Provjerite dal koristite ispravan .icc profil za model pisača kojeg koristite te dali je u dodatnim postavkama pisača isključeno podešavanje boja unutar printera. 

Video upute za korištenje

Kako instalirati RIP softver i aktivirati print.

Kako tiskati sa RIP softverom.

Print na svijetle i tamne majice sa AiO tehnologijom

Kako tiskati sa NEO MTF filmom