Opći uvjeti

OPĆI UVJETI

Opći uvjeti poslovanja web trgovine www.nano-diy.com su sastavljeni u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača. Sadržajem objavljenom na web stranici www.nano-diy.com upravlja tvrtka Nanodiy d.o.o.. Sadržaj je autorski zaštićen te se ne smije prepisivati, umnožavati ili na bilo koji način širiti!

Podaci o poduzeću:

Nanodiy d.o.o.
Dravska 17, 48000 Koprivnica
Izdvojeni pogon – Đure Basaričeka 15, 48350 Đurđevac
OIB: 50007370119

Ovi Opći uvjeti dostupni su Kupcima u svako doba i iste je moguće spremiti, ponovno koristiti i reproducirati.
Općim uvjetima uređuju se odnosi između Kupca i Prodavatelja vezano uz uvjete i način naručivanja proizvoda, cijene proizvoda, uvjete i načine plaćanja, uvjete jamstva za ispravnost prodane stvari (tzv. garancije), prava Kupca na pisani prigovor na Proizvode i usluge Prodavatelja, pravo na raskid ugovora, uvjete narudžbe i dostave Proizvoda, zaštite osobnih i drugih podataka i ostala pitanja važna za sklapanje ugovora o kupoprodaji putem Internet trgovine.
Opći uvjeti poslovanja Internet trgovine čine sastavni dio svakog kupoprodajnog ugovora zaključenog između Prodavatelja i Kupca ovim putem.

Prethodno kupnji, kupac u aplikaciji izjavljuje da je pročitao ove Opće uvjete poslovanja i slijedom toga ih prihvatio, kao i da je upoznat da narudžba proizvoda uključuje plaćanje kupoprodajne cijene i troška dostave, gdje je to primjenjivo, te da je obaviješten o uvjetima, rokovima i postupku izvršavanja prava na jednostrani raskid kupoprodajnog ugovora, a koje sve uvjete i obavijesti je razumio i prihvatio.

Kupac fizička osoba može biti samo punoljetna i poslovno sposobna osoba. Ugovor u ime i za račun maloljetnika i potpuno poslovno nesposobne osobe mogu zaključiti njihovi zakonski zastupnici ili skrbnici. Djelomično poslovno sposobne osobe ugovor mogu zaključiti samo uz suglasnost njihovog zakonskog zastupnika ili skrbnika. Za postupanje suprotno ovoj odredbi Prodavatelj ne snosi nikakvu odgovornost.

Kupci su dužni dati točne, važeće i potpune osobne podatke prilikom ispunjavanja registracijskog obrasca. Suprotno postupanje Kupca ovlašćuje Prodavatelja da uskrati prodaju proizvoda ili pružanje svojih usluga.

Prodavatelj je ovlašten, u skladu sa svojom poslovnom politikom, bez potrebe prethodne obavijesti, izmijeniti sadržaj Općih uvjeta, prodajni asortiman proizvoda, maloprodajne cijene i druge podatke vezane uz Internet trgovinu.

Prodavatelj zbog prirode pristupa mrežnim stranicama nije odgovoran za bilo kakvu štetu koja bi mogla nastati na uređajima i/ili vezano uz uređaje Kupaca kojima se pristupa Internet trgovini, kao niti u slučaju nemogućnosti korištenja Internet trgovine od strane Kupca, zbog razloga na koje Prodavatelj ne može utjecati.

Rok za uplatu kupoprodajne cijene proizvoda (iznosa navedenog na potvrđenoj narudžbi) iznosi 3 (tri) radna dana od dana kada Kupac zaprimi obavijest Prodavatelja o potvrđenoj narudžbi, osim u slučaju plaćanja pouzećem. U slučaju da Kupac u tom roku ne izvrši uplatu kupoprodajne cijene, a Prodavatelj i Kupac nisu ugovorili nešto drugačije, potvrda narudžbe postaje neobvezujuća za Prodavatelja i ista se briše iz sustava.

Nanodiy d.o.o. ne preuzima odgovornost za moguće posljedice pri uporabi web stranice i uključenog sadržaja. Poduzeće također ne preuzima odgovornosti vezane uz posljedice koje prouzročuju informacije objavljene na web stranici. Nanodiy d.o.o. nije odgovorna za trenutnu nedostupnost web stranice, mogućih netočnih informacija niti za štetu nastalo zbog upotrebe netočnih ili nepotpunih informacija. Posjetitelji sadržaj web stranice mogu upotrebljavati isključivo u osobne i nekomercijalne svrhe. Sadržaj je autorski zaštićen. Bilo kakva druga uporaba, kopiranje, objava i distribucija web sadržaja ili njegovih dijelova bez dopuštenja Nanodiy-a je zabranjena.

REGISTRACIJA KORISNIKA
Svaki posjetitelj može pogledati našu ponudu i pohraniti odabrane proizvode u narudžbenicu, te može obaviti kupovinu ili pohraniti sadržaj narudžbe za sljedeću kupnju. Svaki korisnik se može registrirati i prijavljen kao kupac unutar web sučelja. Ako želi, preko elektronske pošte može primati i naše novosti, poruke i ponude. Registrirani korisnici (članovi) su fizičke ili pravne osobe. Administrator web trgovine Nanodiy će sve primljene podatke štititi u skladu s pravilima privatnosti. Svaki registrirani korisnik ima svoje korisničko ime i lozinku, s kojom se predstavlja. Lozinka je tajna i znana samo korisniku. Korisnik je dužan osigurati da te podatke koristi samo on ili osoba ovlaštena koja djeluje u njegovo ime.

NARUČIVANJE U WEB TRGOVINI
Naručivanje je moguće 24 sata na dan, sve dane u godini. Kupac može biti fizička osoba ili pravna osoba, uzimajući u obzir podatke proslijeđene kod registracije i slanju narudžbe. Nakon slanja narudžbe kupac-naručitelj preko elektronske pošte prima obavijest o primitku narudžbe. U njemu su navedeni naručeni proizvodi i količine koje je kupac izabrao. Kupcu su podaci o statusu i količini narudžbe od sada dostupni u web trgovini u rubrici-Moj račun. Kupoprodajni ugovor između Nanodiy-a i kupca-naručitelja je zaključen u trenutku kada se potvrdi narudžba (sistem vam automatski šalje elektroničku poruku o statusu narudžbe). Ugovor o kupovini u tiskanom obliku je pohranjen u sjedištu tvrtke, a kupac može dobiti pristup ugovoru preko potvrđenog e-maila prilikom registracije. Od toga trenutka su sve cijene i drugi uvjeti fiksni i vrijede za obje stranke.

PLAĆANJE
Naručene proizvode i usluge kupac može platiti na jedan od sljedećih načina:

  • Karticom unutar WEB SHOP-a putem Braintree Payment Gateway-a
  • Virmanom / općom uplatnicom
  • E-banking

U slučaju preuzimanja robe na prodajnom mjestu, naručene proizvode moguće je podići nakon vidljive uplate uz prethodnu najavu kako bi se roba mogla pripremiti. Kupac prima dodatnu obavijest e-mailom ili telefonskim pozivom da je njegova roba spremna za preuzimanje.
Valjanost ponude vidljiva je na ponudi koju prima kupac nakon izvršene narudžbe, ali trgovac ne garantira stanje skladišta i dobavljivost naručenih artikala. Obrada narudžbe počinje teći od trenutka vidljivosti uplate na našem računu stoga je moguće da se tražena roba rasproda u vremenu od primitka ponude te uplate kupca.

U slučaju da kupac naruči robu i odbije je primiti, prodavatelj ima pravo tražiti od kupca nadoknadu poštanskih i vlastitih manipulativnih troškova.

CIJENE
Sve cijene predstavljaju veleprodajne cijene i izražene su u Kunama (Kn) i dodatno u Eurima (€) te ne uključuju PDV. Nanodiy d.o.o. pridržava pravo izmjene veleprodajnih cijena, osim u slučaju ako nije navedeno drugačije (slučaj akcija i drugih posebnih vrsta prodaje). Veleprodajne cijene važe u trenutku zaprimanja narudžbe i nemaju unaprijed određeno važenje. Veleprodajne cijene vrijede u slučaju plaćanja gore navedenim načinima i pod gore navedenim uvjetima.

Kupcima sa područja Europske Unije koji su u sustavu PDV-a, unutar Checkout forme se automatski provjerava VAT broj u VIES sustavu te ako je isti validan, PDV se neće obračunati ( * reverse charge Tax (prijenos porezne obveze prema članku 41.st.1 Zakona o PDV-u)), dok fizičkim i pravnim osobama koje nisu u sustavu PDV-a će se obračunati PDV na stranici naplate.

Valjanost akcijske ponude – razdoblja trajanja i uvjeti akcija i drugih posebnih oblika prodaje (akcijska prodaja, rasprodaja, sezonsko sniženje i sl.), navedeni su uz svaku takvu ponudu.